Wouter Blacquière

Wouter Blacquière (1944) komt, zoals George Stam dat noemde, uit “de harmonium-sector”. Niettemin bestaat er van jongs af aan een intense belangstelling voor de piano, die er na enkele jaren ook komt. Aan het Rotterdams en Utrechts Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek behaalt hij de diploma’s Piano, Schoolmuziek, Kerkmuziek en Orgel (DM en UM).

Drie leraren zijn daarbij uitermate belangrijk voor zijn vorming:
Ten eerste Christiaan Grootveld, zijn pianoleraar die zijn leerlingen een groot inzicht geeft in de “binnenkant” van de muziek. Ten tweede George Stam, zijn orgelleraar, die een enorme musiceerdrift bezit en zijn leerlingen een gezonde speelvreugde bijbrengt. Tot slot Jean Langlais, deze stimuleert vooral het improviseren en is als leerling van Dupré een voorbeeld van Franse, veeleisende discipline.

  wouter blacquiere

De activiteiten van Wouter Blacquière cirkelen rond de piano, het orgel en het leiden van koren. Als dirigent voerde hij begin jaren negentig met Toonkunst Schiedam een aantal grote werken uit, waaronder de Krönungsmesse van Mozart en de Matthäus-Passion van Bach. Blacquière is als pianist verbonden aan de Hogeschool voor Muziek en Dans te Rotterdam. Sinds 1978 verzorgt hij veelvuldig orgelrecitals (o.a. voor de NCRV, de wereldomroep en in de Sint-Bavokerk in Haarlem). Hij voert onder meer graag de orgelwerken van Franck, Duruflé en Mendelssohn uit.

Eind 1995 verscheen er een cd met muziek van George Stam.

Blacquière is organist in de Paradijskerk te Rotterdam waar hij tevens de motor achter een gevarieerde concertserie is.

   

E-mail:

   

website

   
     
   
   
  • Hits: 6754

Kerkmuziekopleidingen
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

Tel:  010-2815184
Mob: 06-36145694

m.schaap@bisdomrotterdam.nl