Marc Schaap

Marc Schaap (1958) studeerde Orgel (Bachelor en Master), Kerkmuziek, Schoolmuziek en Koordirectie. Van 1998 tot 2001 vervulde hij nog een studieopdracht aan de Theologische Faculteit Tilburg (TFT). In 1987 werd hij benoemd tot dirigent en organist van de Kathedraal te Rotterdam waar hij de leiding kreeg van het parochieel gemengd koor: "In Honorem Santae Elisabeth" (IHSE). In 1989 richtte hij de Laurentius en Elisabethcantorij op (www.cantorijrotterdam.nl ). De revisie en uitbreiding van het grote orgel in de kathedraal in 1998 kwam tot stand dankzij zijn ijver.

  Marc Schaap DSCN1993b
Naast zijn functie als kerkmusicus van de kathedraal is hij in dienst van het bisdom Rotterdam op de afdeling pastorale dienstverlening als medewerker voor kerkmuziek, is hij cantor-organist van de parochie Pax Christi te Rotterdam, dirigent van het middenkoor "Sabra" van de Michaëlkerk te Schalkwijk en dirigent van het middenkoor Resonans te Leimuiden. Marc is coördinator van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging ( www.nsgv.nl ). Vanuit de laatste functie heeft hij zitting in verschillende landelijke bestuursorganen op het terrein van de kerkmuziek. Marc is eindredactuer van het Gregoriusblad.

Het cursuspakket kerkmuziek van het bisdom Rotterdam wordt door Marc georganiseerd en gecoördineerd. Naast cursusleider is hij ook een van de docenten.

   

E-mail:

   

website

   
     
   
   
  • Hits: 6093

Kerkmuziekopleidingen
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

Tel:  010-2815184
Mob: 06-36145694

m.schaap@bisdomrotterdam.nl