Cursussen en opleidingen kerkmuziek

Er zijn korte cursussen van een paar bijeenkomsten en meerjarige opleidingen voor organist (cursussen op 3 niveaus), koordirigent (cursussen op 3 niveaus), cantor, koorzanger en voorganger. Het cursusseizoen loopt van oktober tot juli van elk jaar. Iedereen kan zich inschrijven als cursist/student.

Klik hier voor informatie over alle cursussen van het seizoen 2019-2020:

HBO-opleiding kerkmuziek
Het bisdom Rotterdam zal - bij voldoende aanmelding - aan het succesvolle cursuspakket kerkmuziek een HBO opleiding tot RK kerkmusicus koppelen. Deze opleiding is eenmalig. Geïnteresseerde musici die deze opleiding zouden willen volgen vanaf het cursusseizoen 2019-2020 kunnen zich nu aanmelden.

Meer over de vakopleiding r.-k. kerkmuziek

Studie rooms-katholieke kerkmuziek
In Nederland kan de studie rooms-katholieke kerkmuziek niet meer worden gestudeerd op HBO-niveau. Het bisdom Rotterdam organiseert eenmalig een driejarige HBO-opleiding kerkmuziek (met een maximale uitloop naar een vierde jaar).

Organisten en dirigenten die geen kerkmuziekdiploma hebben, zijn formeel onbevoegd of maar ten dele bevoegd!

Voor wie?
Professionele organisten en dirigenten die nog geen diploma r.-k. kerkmuziek hebben, worden uitgenodigd zich aan te melden. Ook kerkmusici die in het bezit zijn van het diploma “Kerkmusicus III” of menen aan de toelatingsvoorwaarden te voldoen, kunnen zich aanmelden De studie leidt op voor de bevoegdheidsverklaring II of voor bevoegdheidsverklaring I als de betreffende student een masterdiploma (voorheen C-diploma, UM of 2e fase studie) van een conservatorium in het bezit heeft.

Docenten
Docenten zijn o.a. dr. Richard Bot (liturgie, hymnologie en gregoriaans), Wouter Blacquière (orgel), Hans van der Toorn (koordirectie).

Jaarlijkse cursuskosten rond de € 1000,00 inclusief examenkosten.
(De exacte prijs is nog onbekend)

Meer info
De studie start in oktober van elk jaar en opmvat
jaarlijks tien zaterdagen van 4 uur en vijf zaterdagen van 6 uur. De data van de vijf zaterdagen van 6 zijn de data waarop ook de cursus liturgie (grijzen vlakken) wordt gegeven. Zie hierboven de link naar 'data'. 

Alle kandidaten dienen een toelatingsexamen af te leggen.

Geïnteresseerd of aanmelden? Neem contact op met Marc Schaap of Richard Bot (beide op ma., wo. en do. op 010-281.51.84)

Download de flyer 'HBO-opleiding rooms-katholieke kerkmuziek' (pdf).

________________________________________________________________________________________

Download hier files n.a.v. een studiedag over de psalmen  van najaar 2018 november Psalmodische Puzzel (PDF) en Rooster van de Psalmen (WORD download)


Kerkmuziekopleidingen
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

Tel:  010-2815184
Mob: 06-36145694

KvK:
Email: Zie contactpagina
Heijboer Webdesign